Leírás
Magas fehérje- és csökkentett szénhidráttartalmú, élelmi rostban gazdag lisztkeverék koncentrátum
Összetevők: búzaglutén, zabrost, búzarost, burgonyarost, burgonyapehely, térfogatnövelő szer (nátrium-karbonátok), antioxidáns (aszkorbinsav).
Tápanyagtartalom | 100 gr-ban | kenyér (100 gr) |
Energiatartalom Kj | 1359 kj | 783 kj |
Energiatartalom kcal | 331 kcal | 186 kcal |
Zsír | 4 gr | 1,4 gr |
ebből telített zsírsav | 0,7 gr | 0,4 gr |
Szénhidrát | 5,1 gr | 21 gr |
Ebből cukrok | 3,1 gr | 1 gr |
Rost | 30 gr | 9,4 gr |
Fehérje | 52 gr | 17,5 gr |
Só | 0,2 gr | 1,14 gr |
Allergének: Glutént tartalmazó gabona (búza), zab
A termék nyomokban tejet, szóját és csillagfürtöt tartalmazhat.
Felhasználási javaslat:
Magas fehérje- és csökkentett szénhidráttartalmú, élelmi rostban gazdag lisztkeverék, melyet 2050%-os arányban keverjünk BL55, durum vagy teljes kiőrlésű liszthez, annak szénhidráttartalmát csökkentve. Készíthetünk csökkentett szénhidráttartalmú kenyeret, piskótát, kalácsot, kelt tésztákat.
Kenyér, pizza hozzávalók:
- 100 gr CH csökkentő lisztkoncentrátum,
- 100 gr BL55-ös liszt,
- 4 gr só,
- 200 gr langyos víz,
- 6 gr élesztő
Elkészítési javaslat:
- A hozzávalókat dagasszuk össze, majd 10 perc állás után gyúrjuk át, formázzuk meg.
- Kelesszük a duplájára kb. 30-40 perc alatt.
Kenyér sütése: a megformázott kenyér tetejét vagdossuk be, 200°C-on 15 perc, majd további 15 perc 180°C-on, a sütő aljába egy edénybe tegyünk forró vizet.
Pizza sütése: Nyújtsuk ki a tésztát kb. félujjnyi vastagra vagy ízlés szerint, és 220°C-on 12 perc alatt süssük meg a szokásos feltétekkel.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.