Leírás
Élesztőporos tésztakoncentrátum édes élesztős sütemények, muffinok, aprósütemények, bukták és fánkok készítéséhez.
Gluténmentes termék.
Összetevők
rizsliszt, kukoricakeményítő, burgonyakeményítő, módosított burgonyakeményítő, glükóz, szárított élesztő 3%, só
Allergén információ
Szóját, tejet és származékaikat tartalmazhatja.
Tápanyag | 100g termékben | Egy csomagban (200g) | |
---|---|---|---|
Energia kJ | 1 520 | 3 040 | |
Energia kcal | 363 | 726 | |
Zsír |
|
0,8 | 1,6 |
– amelyből telített zsírsavak |
|
0,1 | 0,2 |
Szénhidrát |
|
84,0 | 168,0 |
– amelyből cukor |
|
5,0 | 10,0 |
Fehérje |
|
3,8 | 7,6 |
Só |
|
0,29 | 0,58 |
- kiválóan alkalmas édes élesztős sütemények – gyümölcsös sütemények, aprósütemények és muffinok, fánkok, palacsinták – készítéséhez.
- gyorsan és könnyen elkészíthető
- alkalmas vegetáriánusok és vegánok számára
- gluténmentes termék
Kiváló minőségű összetevőkből, az allergén anyagok (pl. glutén) deklarált összetételét garantáló gyártási szabályoknak megfelelően gyártják.
Vegán Morzsás Torta Szilvával
A tészta elkészítéséhez:
- 1 csomag Celiko gluténmentes kelt tészta keverék 200 g
- 2 evőkanál őrölt lenmag
- 100 ml meleg víz (a lenmaghoz)
- 300 ml meleg víz
- 30 g növényi olaj
- aszalt szilva
A morzsához:
- 1 evőkanál burgonyakeményítő
- 2 evőkanál rizsliszt
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
- Öntsön 100 ml meleg vizet a lenmagra, keverje össze és tegye félre amíg kása állaga nem lesz. Szitálja a lisztkeveréket egy tálba, öntse bele az olajat és a lenmagkeveréket. Keverje össze az egészet. Miközben továbbra is keverjük, lassan adja hozzá a 300 ml vizet, attól függően, hogy a lenmag mennyi vizet vesz fel – a víz mennyisége minden alkalommal változhat. A tésztának sűrű krém állagúnak kell lennie.
- Tegye félre a tésztát, hogy meleg helyen megkeljen. Miután megkelt öntse ki a tésztát egy sütőpapírral kibélelt sütőformába. Rakja rá kedvenc gyümölcseit, pl. szilvát, epret. A morzsa elkészítéséhez a fenti hozzávalókat alaposan keverje össze. Szórja az előkészített morzsát a süteményre és a gyümölcsre.
- Az omlós süteményt 180 °C-ra előmelegített sütőben 40 percig süsse.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.