Leírás
Vegán, alacsony szénhidráttartalmú, magas fehérjetartalmú termék. Rostforrás. Legalább 30%-kal kevesebb szénhidráttartalom a hagyományos termékhez képest.
Egy 36 gr-os kenyérszelet csak 11 gr szénhidrátot tartalmaz.
Összetevők: Búzaliszt , Glutén , Búzafehérje -koncentrátum, módosított kukoricakeményítő, komplex sütőszer (stabilizátorok, kalcium-karbonát, zsírsavak mono- és digliceridjeinek mono- és diacetil-borkősav-észterei, zsírsavak mono- és digliceridjei, guargumi), enzimkeverék (antioxidáns (L-aszkorbinsav), enzimek, hordozó: kalcium-karbonát], élelmi rostok (bambuszrost, inulin, útifű-maghéj rost) aranylenmag liszt.
Tápanyagtartalom | 100 gr-ban | Egy szelet (36 gr) kisütött termékben |
Energiatartalom Kj | 1476 kj | 358 kj |
Energiatartalom kcal | 349 kcal | 85 kcal |
Zsír | 3,3 gr | 0,8 gr |
ebből telített zsírsav | 1,1 gr | 0,3 gr |
Szénhidrát | 48,3 gr | 11,6 gr |
Ebből cukrok | 1 gr | 0,3 gr |
Rost | 5 gr | 1,3 gr |
Fehérje | 29,1 gr | 7,1 gr |
Só | 0,1 gr | 0,0 gr |
Allergének: Glutént tartalmazó gabona (búza)
A termék nyomokban szóját, tejet, tejszármazékot és csillagfürtöt tartalmazhat.
Poliol tartalma miatt túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet.
Kenyér elkészítési javaslat
Hozzávalók:
- 250 gr SoDelishUs Kenyérliszt Keverék
- 3,5 gr szárított élesztő
- 5 gr só
- 170 ml víz
Elkészítési javaslat:
- Öntsük egy keverőtálba a 250 gr keveréket.
- Adjuk hozzá a 170 ml vizet, az 5 gr sót és a 3,5 gr élesztőt. Kézzel állítsuk össze homogén tésztává.
- Lisztezett felületen gyúrjuk a tésztát kb. 5 percig, amíg sima nem lesz,
- Hagyjuk a tésztát letakarva szobahőmérsékleten pihenni 15-20 percig.
- Helyezzük sütőformába a tésztát, a tetejét nedvesítsük be vízzel, és letakarva kelesszük 60-70 percig szobahőmérsékleten.
- Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
- Süssük 30-35 percig, amíg a felülete szép aranybarnára nem pirul.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.