Leírás
Vegán, alacsony szénhidráttartalmú, magas fehérjetartalmú, magas rosttartalmú termék. Legalább 30%-kal kevesebb szénhidráttartalom a hagyományos termékhez képest.
Ez az alacsony szénhidráttartalmú lisztkeverék alkalmas a háztartásban használt búzaliszt kiváltására pogácsákhoz, süteményekhez, kekszekhez, mártás sűrítőanyagaként, rántásokhoz, kelt tésztákhoz, vagy akár olyan kedvelt étel elkészítéséhez, mint a palacsinta.
Összetevők: búzaliszt, glutén, aranylenmagliszt, élelmi rost (polidextróz), szójaliszt, élelmi rost (bambuszrost), búzafehérje koncentrátum, stabilizálószer (kalcium-karbonát), élelmi rost (psyllium rost).
Tápanyagtartalom | 100 gr-ban | Egy dobozban (500 gr) |
Energiatartalom Kj | 1315 kj | 6575 kj |
Energiatartalom kcal | 313 kcal | 1565 kcal |
Zsír | 2,4 gr | 12 gr |
ebből telített zsírsav | 0,5 gr | 2,5 gr |
Szénhidrát | 35,2 gr | 176 gr |
Ebből cukrok | 2,2 gr | 11 gr |
Rost | 24 gr | 120 gr |
Fehérje | 25,6 gr | 128 gr |
Só | 0,1 gr | 0,5 gr |
Allergének: Glutént tartalmazó gabona (búza), szója és a belőle készült termékek
A termék nyomokban tejet, tejszármazékot és csillagfürtöt tartalmazhat.
Poliol tartalma miatt túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet.
Vegán palacsinta elkészítési javaslat
Hozzávalók:
- 125 gr SoDelishUs Univerzális Lisztkeverék
- 300 ml növényi tej
- 40 gr egyszeres édesítő
- 6 ml almaecet
- 5 gr sütőpor
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- csipetnyi só
Elkészítési javaslat:
- Egy közepes tálban keverjük össze a lisztkeveréket, édesítőt, sütőport és a sót.
- Egy külön edényben keverjük össze a növényi tejet és az almaecetet, majd öntsük hozzá a száraz összetevőkhöz.
- Keverjük a masszát addig, amíg sima, csomómentes nem lesz.
- Hagyjuk a palacsintatésztát 5 percig pihenni.
- Az első palacsinta sütése előtt öntsünk a forró serpenyőbe egy kevés olajat, majd egy kisebb merőkanálnyit öntsünk bele a tésztából, és hagyjuk elterülni.
- A palacsintákat egyenként süssük ki mindkét oldalukon.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.