Leírás
Magas fehérje- és csökkentett szénhidráttartalmú, élelmi rost forrás fánk lisztkeverék édesítőszerekkel.
Összetevők: búzaliszt, szójaliszt, búzaglutén, arany lenmagliszt, édesítőszerek (maltit, eritrit), enzimek, komplex sütőszer [stabilizátorok (kalcium-karbonát, zsírsavak mono- és digliceridjeinek mono- és diacetil-borkősav-észterei, zsírsavak mono- és digliceridjei, guargumi), enzimkeverék (antioxidáns: L-aszkorbinsav, enzimek, hordozóanyag: kalcium-karbonát)], étkezési só, növényi rostok (bambuszrost, útifű maghéj rost, inulin rost), búzafehérje koncentrátum.
Tápanyagtartalom | 100 gr-ban | fánk (100 gr) |
Energiatartalom Kj | 1360 kj | 995 kj |
Energiatartalom kcal | 322 kcal | 237 kcal |
Zsír | 0,7 gr | 8,7 gr |
ebből telített zsírsav | 0,7 gr | 2,8 gr |
Szénhidrát | 45 gr | 23,2 gr |
Ebből cukrok
Poliolok |
1,1 gr
7,8 gr |
0,7 gr
4 gr |
Rost | 8,2 gr | 4,5 gr |
Fehérje | 29,5 gr | 16,2 gr |
Só | 0,8 gr | 0,5 gr |
Allergének: Glutént tartalmazó gabona (búza), zab
A termék nyomokban tejet és csillagfürtöt tartalmazhat.
Fánk elkészítési javaslat
Hozzávalók:
- 500 gr D-Star fánk lisztkeverék
- 310 gr víz
- 1 db M-es tojás
- 50 gr margarin
- 30 gr élesztő
- 26 gr tojás
Elkészítési javaslat:
- A tésztát kézzel vagy géppel alaposan kidagasztjuk, 25 percig pihentetjük.
- Lisztezett deszkán ujjnyi – másfél ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd nagyméretű szaggatóval kiszaggatjuk, letakarva meleg helyen kelesztjük 30-40 percig.
- Egyesével a tésztadarabok közepébe lyukat szúrunk ujjunkkal.
- Sütés: nem túl forró olajban oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.