Leírás
Szafi Free Hajdinás Nokedli és házi tészta lisztkeverék 1000 g
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, zsírszegény könnyen szaggatható nokedli, vagy könnyen nyújtható házi tészta készíthető a lisztkeverékből.
A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen vegán a Szafi Free termékcsalád.
Összetevők: Hajdinaliszt (79%), tápióka keményítő, köles liszt, útifűmaghéj liszt
| Átlagos tápérték | 100 g lisztkeverékben | 100g kész kifőtt nokedliben* |
| energia: | 1511 kJ / 357 kcal | 540 kJ / 128 kcal |
| zsír: | 2,1 g | 0,8 g |
| – amelyből telített zsírsavak: | 0,5 g | 0,2 g |
| szénhidrát: | 71,3 g | 25,5 g |
| – amelyből cukrok: | 1,5 g | 0,5 g |
| rost: | 6,3 g | 2,3 g |
| fehérje: | 10,1 g | 3,6 g |
| só: | 0 g | 0,95 g |
| * A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján. | ||
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Felhasználási javaslat:
Nokedli recept:
Hozzávalók (1 adaghoz, 210 grammhoz):
· 75 g Szafi Free nokedli és házi tészta lisztkeverék
· 2 g só
· 90 g langyos víz
Elkészítés:
A langyos vízbe keverjük el a sót, majd adjuk hozzá a 75 gramm lisztkeveréket, és egy kanál segítségével, gyors mozdulatokkal keverjük ki.
Minimum 10 percig pihentessük a nokedlit, ezalatt forraljunk fel sós vizet.
Ha felforrt a főzővíz, vegyük takarékra, szaggassuk bele a nokedli tésztát (a hagyományos módon), majd tegyük fel a hőfokot és forraljuk fel a vizet (kb. 1-2 perc). A újbóli felforralás után ismét vegyük le a hőfokot és gyöngyöző vízben időnként megkeverve főzzük további 1-2 percig.
Végül szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük át.
Megjegyzés: HÁZI TÉSZTA készítése esetén a recept módosul! 140 g lisztkeverék, 2 gramm só, és 80 gramm víz hozzáadásával tudjuk elkészíteni!






Értékelések
Még nincsenek értékelések.