Leírás
Speciálisan gluténérzékenyek számára készült termék. Élelmi rostban gazdag.
Bár a hot dog-nál kevés amerikaibb ételt lehet elképzelni, a hot dog bölcsője alighanem Bécs vagy Frankfurt városában keresendő. A hozzávalók története pedig az ókorig nyúlik vissza.
Ám az, hogy ki tette a húst először zsömlébe, már megoszlanak a vélemények. Bécsben úgy tartják, hogy az Osztrák-Magyar Monarchiából Chicagóba emigrált Emil Reichel és Samuel Ladany (azaz Ladányi Sámuel) voltak az értelmi szerzők.
A két férfi az 1893-as Világkiállításon mutatták be kreációjukat, ahol akkora sikert arattak, hogy később saját húsfeldolgozó üzemet nyitottak, ami a mai napig működik Vienna Beef Company néven.
Nos ezek után hot dog-ra fel, otthon is, gluténmentesen!
Összetevők: víz, rizsliszt, kukoricakeményítő, növényi margarin (pálma,kókusz és napraforgó zsírok és olajok, víz, emulgálószerek: zsírsavak mono-és digliceridjei, savszabályzó: citromsav), cukor, nedvesítőszer: szorbit szirup, psyllium rost, burgonyaprotein, glükóz-fruktóz szirup, rizskeményítő, élesztő, emulgálószer:zsírsavak mono és digliceridjei, só, adalék: guar és xantángumi, térfogatnövelőszer: nátrium-difoszfát, nátriumsav-karbonát,aromák.
Tápanyagtartalom | 100 gr-ban | Egy adagban (65 gr) |
Energiatartalom Kj | 992 kj | 644,8 kj |
Energiatartalom kcal | 235 kcal | 152,75 kcal |
Zsír | 4,1 gr | 2,66 gr |
ebből telített zsírsav | 1 gr | 0,65 gr |
Szénhidrát | 43,1 gr | 28 gr |
Ebből cukrok | 7,3 gr | 4,75 gr |
Rost | 5,2 gr | 3,38 gr |
Fehérje | 3,9 gr | 2,53 gr |
Só | 1,4 gr | 0,91 gr |
Allergének: Nyomokban LUPINT és MUSTÁRT tartalmazhat.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.