Leírás
Speciálisan gluténérzékenyek számára készült termék. Élelmi rostban gazdag.
Bár a hot dog-nál kevés amerikaibb ételt lehet elképzelni, a hot dog bölcsője alighanem Bécs vagy Frankfurt városában keresendő. A hozzávalók története pedig az ókorig nyúlik vissza.
Ám az, hogy ki tette a húst először zsömlébe, már megoszlanak a vélemények. Bécsben úgy tartják, hogy az Osztrák-Magyar Monarchiából Chicagóba emigrált Emil Reichel és Samuel Ladany (azaz Ladányi Sámuel) voltak az értelmi szerzők.
A két férfi az 1893-as Világkiállításon mutatták be kreációjukat, ahol akkora sikert arattak, hogy később saját húsfeldolgozó üzemet nyitottak, ami a mai napig működik Vienna Beef Company néven.
Nos ezek után hot dog-ra fel, otthon is, gluténmentesen!
Összetevők: kukoricakeményítő, víz, cukor, napraforgó olaj, rizsliszt, sűrítőanyag: hidroxipropil-metil-cellulóz, élesztő, emulgeálószer: zsírsavak mono- és digliceridjei, psylium rost, szója fehérjék, só, aromák, térfogatnövelő szerek: dinátrium-difoszfát, nátrium-hidrogén-karbonát.
Tápanyagtartalom | 100 gr-ban | Egy adagban (65 gr) |
Energiatartalom Kj | 1154 kj | 750,1 kj |
Energiatartalom kcal | 275 kcal | 178,75 kcal |
Zsír | 6,2 gr | 4,03 gr |
ebből telített zsírsav | 0,9 gr | 0,585 gr |
Szénhidrát | 51 gr | 33,15 gr |
Ebből cukrok | 9,7 gr | 6,305 gr |
Rost | 5,2 gr | 3,38 gr |
Fehérje | 2,2 gr | 1,43 gr |
Só | 1,3 gr | 0,845 gr |
Allergének: Szója és a belőle készült termékek. Nyomokban LUPINT, SZEZÁMMAGOT és MUSTÁRT tartalmazhat.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.