Leírás
GLUTÉNMENTES, LAKTÓZMENTES ÉS TOJÁSMENTES TELJES KIŐRLÉSŰ LISZTKEVERÉK
– Lfree tanúsítvánnyal rendelkező termék, természetesen laktózmentes
– Nem tartalmaz búzát
– Magas rosttartalommal
– A Mix per Pane Integrale a Nutrifree teljes kiőrlésű lisztkeveréke, mely alacsony cukortartalommal rendelkezik, ugyanakkor hajdina liszttel és rizskorpával dúsított.
Ideális kenyér, focaccia és más rusztikus ízű teljes kiőrlésű pékáru elkészítéséhez.
Összetevők: kukoricakeményítő, rizsliszt, teljes kiőrlésű hajdinaliszt 10,5%, tápiókakeményítő, cukor, rizskorpa 3%, növényi rostok(útifűmaghéj), só, sűrítők: guargumi és E464 (Hidroxipropil-metil-cellulóz), élesztőkivonat
TIPP: Használat előtt alaposan keverje össze a terméket, hogy az összetevők homogénné váljanak!
Átlagos tápérték 100g termékben: | |
Energia | 1451(KJ) (342 kcal) |
Szénhidrát | 78 g |
* ebből cukor | 4,5 g |
Zsír | 1 g |
* ebből telített | 0,2 g |
Rostok | 4,5 g |
Fehérje | 2,9 g |
Só | 1,5 g |
Nyomokban mustárt, szóját és szezámot tartalmazhat.
Felhasználási javaslat:
Hozzávalók: 500g Mix per Pane Integrale (vagy 350g Mix per Pane Integrale és 150g Mix per Pane), 400 ml víz (amennyiben a kenyér sütése formában történik, úgy a víz mennyiségét növelhetjük 450/500ml-re), 20 g friss élesztő, 5 g asztali só, 20 g extraszűz olívaolaj vagy étolaj.
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe és alaposan elvegyítjük. Egy edénybe helyezzük a lisztet, hozzáadjuk az élesztős folyadékot és kézzel alaposan kidolgozzuk. Folyamatos dagasztás mellett hozzáadjuk az olajat és a sót, addig dagasztjuk, míg a tészta csomómentes, homogén nem lesz. Ezután formázzunk belőle cipót, szobahőmérsékleten 90 percig kelesztjük.
Enyhén lisztezzük be a kezünket, és gyúrjunk a megkelt tésztából kenyér formát. Helyezzük be a kenyeret a tepsibe és hagyjuk még 20 percig kelni. Sütés előtt a tésztát kenjük be olvasztott zsiradékkal (margarin/vaj étolaj). Előmelegített sütőben 180/200 C fokon nagyjából 50 percig süssük (légkeveréses sütő).
Értékelések
Még nincsenek értékelések.