Leírás
A tortilla az azték civilizáció fontos alapétele volt évezredeken keresztül.
Az eredeti tortilla egy vastag lepény volt, amit mészvízben őrölt kukoricaszemekből készítettek, (így a kukoricából ki tudott oldódni a B3-vitamin, ami bekerült a tésztába). A spanyol gyarmatosítók adták neki a tortilla nevet, amely „tortácskát” jelent.
A tortilla nagyon egészséges, alacsony a zsír- és sótartalma, ugyanakkor gazdag kalciumban, káliumban, rostban, vasban és B-vitaminokban.
Még a búzalisztes változat is egészségesebb, mint a finomított lisztből előállított kenyér.
A Nutrifree tortilla lapja azonban gluténmentes.
Könnyű és gyors elkészítése miatt kedvelt megoldás egy tápláló reggelihez, gazdagon töltve ugyanakkor bármilyen étkezésre ajánlott.
Összetevők: víz, rizsliszt, kukoricakeményítő, kukoricaliszt, emulgeálószer: glicerol, napraforgó olaj, psyllium rost, burgonya rost, hajdinaliszt, sűrítőanyag: E466 (Nátrium-karboxi-metil-cellulóz), só, emulgeálószer: zsírsavak mono és digliceridjei, savszabályozó: citromsav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogénkarbonát, aroma.
Tápanyagtartalom | 100 gr-ban | Egy csomagban (120 gr) |
Energiatartalom Kj | 1085 kj | 1302 kj |
Energiatartalom kcal | 257 kcal | 308,4 kcal |
Zsír | 4,5 gr | 5,4 gr |
ebből telített zsírsav | 1,2 gr | 1,44 gr |
Szénhidrát | 49 gr | 58,8 gr |
Ebből cukrok | 2 gr | 2,4 gr |
Rost | 5,1 gr | 6.12 gr |
Fehérje | 2,4 gr | 2,88 gr |
Só | 2 gr | 2,4 gr |
Rostot tartalmaz. Védőgázas csomagolású.
Gluténmentes, laktózmentes termék.
Felhasználási javaslat: felmelegített serpenyőben forgassuk meg pár percig, majd kedvünkre tölthetjük sós és édes töltelékkel egyaránt!
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Értékelések
Még nincsenek értékelések.