Leírás
100g termék átlagos Tápértéke | ||
Energia | 1,496.0 kJ / 355.0 kcal | |
Zsír | 6.6 g | |
amelyből telített zsírsavak | 1.0 g | |
Szénhidrát | 48.1 g | |
amelyből cukrok | 3.5 g | |
Rost | 9.0 g | |
Fehérje | 21.3 g |
Gluténmentes csicseriborsó liszt hummusz, falafel, leves ás köretet készítésére, de sütéshez is kiváló!Összetevők: csicseriborsó A webáruházon szereplő egyes termékekre vonatkozó tájékoztatás, adatközlés, a termék csomagolásán alapul, a webáruház üzemeltetője ezen adatokért felelősséget nem vállal. Rostban gazdag.
RECEPTÖTLETEK:
CSICSERIBORSÓ FŐZELÉK vagy KRÉMLEVES (hasonló a sárgaborsóhoz az íze) 2 főre:
Hozzávalók:
- Tojás méretű hagyma összevágva 1 evőkanál zsíron kicsit megpirítva,
- kevés kolozsvári (vagy amilyen otthon van) szalonnakockával összesütve.
- Naturbit Csicseriborsó liszt
- Levesnek 2 (kb. 40 g),
- főzeléknek 3 evőkanál (kb. 60 g)
amit hozzáadunk a hagymához és folyamatos keverés mellett felengedjük 1/2 liter vízzel.
- Ízesítjük sóval, ha szükséges.
- Gyors, finom ebéd bármilyen feltéttel pl. NATURBIT MAGYAROS vagy MEDITERRÁN FASÍRTTAL!
CSICSERI PITE – olasz recept- 4 főre
Elkészítési idő 5 perc összeállítás, 30-35 perc sütés. Hozzávalók:
- 2,5 csésze Naturbit Csicseriborsó liszt
- 3,5 csésze hideg víz,
- jó ½ csésze olívaolaj,
- 1 teáskanál só (ízlés szerint)
- őrölt bors
- friss rozmaring.
Elkészítés:
- A lisztet keverjük el a vízzel (híg folyós lesz!) és adjuk hozzá a fűszereket.
- Akkora tepsit vegyünk, amiben kb. 1 cm vastagon fog elterülni a tészta.
- A formába öntsük az olívaolaj nagyobb részét, öntsük bele a tésztát, majd a maradék olajjal locsoljuk meg a tetejét.
- Előmelegített max. hőfokú (250 °C vagy több) sütőben kb. 30 perc alatt süssük aranyszínűre.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.