Leírás
Jalapeno ízesítésű kukorica chips
A nachos egy mexikói-amerikai határ közelében lévő étteremben született a legenda szerint, ahol a betérő vendégek nem tudtak vacsorázni, mivel a konyha zárva volt. A főpincér úgy oldotta meg a kínos helyzetet, hogy a kukorica tortillából háromszóg alakú szeleteket vágott, ropogósra sütötte, reszelt cheddar sajttal, szeletelt jalapenoval tálalta.
A nachos eredeti formája előételként szerepel a mexikói éttermek étlapjain (kiegészítve valameilyen szósszal – salsa, avokádó, guacamole), de manapság snack-ként, valamilyen dippel kiegészítve a legnépszerűbb, illetve a modern konyhában apróra zúzva zöldségek, húsok bundázására is használják.
Tápérték: 100 g
| Energia | 2100 kJ/505 kCal |
| Zsír | 24 gr |
| amelyből telített zsírsavak | 11 gr |
| Szénhidrát | 68 gr |
| amelyből cukor | 2.5 gr |
| Fehérje | 6.1 gr |
| Só | 0.9 gr |
| Élelmi rost | 5 gr |
Allergének
Nyomokban tartalmazhat: GLUTÉN, SZÓJABAB, TEJ, ZELLER
Összetevők
| Kukoricaliszt | 68 % |
| Növényi olaj | |
| Pálma | |
| Fűszerek | |
| Jalapeno | |
| Borsaroma | |
| Só | |
| Maltodextrin | |
| Burgonya | |
| Dextróz | |
| Ízfokozó | |
| E621 – Mononátrium-glutamát | |
| Tartósítószer | |
| nátrium-diacetát | |
| Csomósodásgátló | |
| E551 – Szilícium-dioxid | |
| Étkezési sav | |
| E330 – Citromsav | |
| Színezék | |
| E160c – Paprika-kivonat, Kapszantin, Kapszorubin |






Értékelések
Még nincsenek értékelések.