Leírás
A Borges extra szűz olívaolajat hidegen sajtolás útján nyerik ki napérlelte mediterrán olívabogyóból, így a gyümölcs összes értékes anyaga az olajban is benne marad.
Az extra szűz olívaolaj az olajfa terméséből, az olajbogyóból kizárólag mechanikai eljárás alkalmazásával kinyert legjobb minőségű olaj. Színe zöldessárga, kellemes illatú és ízű növényi zsiradék. A mediterrán konyha nélkülözhetetlen alapanyaga. A legtöbb olajbogyót Görögországban, Spanyolországban és Olaszországban termesztik. Fontos kritérium, hogy az olajbogyók szüretelése után 24 órán belül megkezdik a termések feldolgozását, ezzel biztosítva a legmagasabb minőséget.
A Borges extra szűz olívaolajat adhatjuk salátákhoz, öntetekhez vagy akár kenhetjük kenyérre is.
Egyéb információk
12°C alatti hőmérsékleten az olívaolajban lebegő szilárd részecskék képződhetnek. Ez természetes folyamat, mivel az olaj zsírsavakat tartalmaz. Miután az üveg szobahőmérsékletre melegedett, újra a megszokott állagú lesz, és megtartja az olívaolaj minden tulajdonságát.
100 g termékben (átlagos értékek): | |
---|---|
Energiatartalom | 3700 kJ / 900 kcal |
Zsír | 100 g |
ebből telített zsírsav | 15 g |
Szénhidrát | 0 g |
ebből cukor | 0 g |
Fehérje | 0 g |
Só | 0 g |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.