BÉKEBELI ARANY TÖKMAGOLAJ 200 ML

2490 Ft

Hidegen sajtolt, 100%-os, Hajdúsági tökmagolaj az Elek családi gazdaságból, Görbeházáról.

Nem kell tablettákat bekapkodnunk.
A tökmagolaj remek d vitamin forrás.

Készleten

A webáruházban szereplő – egyes termékekre vonatkozó – tájékoztatás, adatközlés, a termék csomagolásán alapul.

A webáruház üzemeltetője ezen adatok tartalmáért felelősséget nem vállal.

Cikkszám: BB011 Kategória:
Mutasd meg másnak is, mit találtál:

Leírás

“Az olajtök magjából hidegen sajtolást követően mélyzöld-vörösesbarna színű, a natúr tökmagra jellemző ízű olajat nyerünk.

A hideg időszakban gyártott tökmagolaj hidegben bekocsonyásodhat, ezért ilyenkor inkább ne tegyük a hűtőbe, hanem szobahőmérsékleten tároljuk, hogy könnyebb legyen kiönteni. A minőséget ez a kocsonyásodás nem befolyásolja.

 

A hidegen sajtolt tökmagolajban a következő hatóanyagok találhatók meg:

 

delta-7 fitoszterol (ez a természetben ritkán fordul elő), szelén, telítetlen zsírsavak, A-, E- és F-vitamin, koenzim-Q (Q10-koenzim), és még rengeteg hasonló jótékony hatással bíró fitotápanyag.

 

Fontosnak tartom kiemelni, hogy tökmagolajunk VALÓBAN HIDEGEN SAJTOLT! Ezért ez igazán ritka és különleges olaj!

 

A hidegsajtolásnál semmilyen manipuláció nincs. Ahogy a természet adja a tökmagot, úgy kerül bele a sajtoló gépbe, így a hidegen sajtolt olajoknál marad meg a legtöbb növényi hatóanyag az olajban, bár a legkevesebb olaj nyerhető ki a magból ezzel a módszerrel. Ez utóbbi miatt viszonyleg kevesen gyártanak hidegen sajtolt tökmagolajat.

 

A tökmagolaj főbb jótékony tulajdonságai:

 

• Fontos szerepet játszik a prosztatarák megelőzésében.

• Erősíti az immunrendszert.

• Lassítja a szervezet érelmeszesedési folyamatát.

• Csökkenti a megemelkedett koleszterinszintet, amellyel csökkenthető a szívinfarktus kialakulásának veszélye.

• Előnyösen befolyásolja az agyi keringés normális állapotának fenntartását.

• Elősegíti a fogyókúra során a zsírszövetek lebontását.

• Segít a terhesség korai szakaszában jelentkező spontán vetélések kivédésében, valamint a terhesség során a magzat idegrendszerének kifejlődésében.

• Lassítja a szervezet öregedési folyamatait.

• Segíti a legyengült szervezet felépülését a betegség utáni lábadozás szakaszában.

• A tökmagolaj feszesíti és erősíti a kötőszövetet, ezért jól alkalmazható masszázsokhoz is.

 

Az idézetek forrása: Kovács József: Az olajok gyógyító ereje c. könyve

 

Ajánlott minimális fogyasztási mennyiség: 1 teáskanál/nap.

 

Felhasználási javaslat:

Jól használható nyers zöldségekhez, salátákhoz,

kifőtt tésztákhoz. Ízlés szerint

sóval ízesítve, finom kenyérrel fogyasztva,

zöldségekkel kitűnő reggelit-uzsonnát

készíthetünk vele. Kifejezetten aromás íze

pikánsan fűszerezi ételeinket.

 

A legtöbb Magyarországon kapható tökmagolaj szűz vagy extra szűz. Ilyen az őrségi, vagy stájer tökmagolaj is, melynek nagy hagyománya van arrafelé. Ízük karakteresebb, pirított jellegű, színük sötétebb. A szűz és extra szűz olajoknál darálással, vizezéssel, pirítással, sokszor sózással érik el azt, hogy a tökmagból több olaj jöjjön ki. A STÁJER TÖKMAGOLAJ TEHÁT NEM HIDEGEN SAJTOLT OLAJ! A hőhatás és a többi manipuláció miatt értelemszerűen kevesebb hatóanyagot tartalmaznak a szűz és extra szűz olajok, mint a hidegen sajtolt olajok. Néhány multinacionális üzletláncban kapható tökmagolajok többnyire Ausztriából származnak, viszont tudomásom szerint szlovén importból. Szlovéniában nagy divat manapság a szűz gyártási technológia. Az nem hidegen sajtolás, ha a pirítás után lehűtik a tökmagot. Ez egy megtévesztés! Ha már egyszer megpirították, akkor már feltáródtak a sejtek a nagyobb olajkihozatalhoz, továbbá sok értékes hatóanyag elveszik belöle. Tehát a stájer tökmagolajra és a szűz eljárással készült olajokra nem szabadna ráírni hogy hidegen sajtolt! Ugyanis van olyan gyártó aki ráírja – tisztelet a kivételnek. Az ilyen olajokat szívesen bevizsgáltatnám, főként akkor, ha hidegen sajtoltként van megjelölve – ami már önmagában is megtévesztés lenne. Remélem, mielőbb eljutunk oda, hogy az import élelmiszereket ugyanolyan alapossággal vizsgálják át, mint a hazait.

 

Egy video Borbás Marcsi műsorából, ami bemutatja a szűz olajok gyártását, azaz a pirított eljárást. 14:50-től érdekes! Kattintson ide a video megtekintéséhez!

 

Ezen a videon jól látszik, hogy a hidegen sajtolásnál a maggal semmilyen manipulációt nem követnek el. Olyan formában kerül a gépbe, ahogyan a Jóisten megteremtette. Itt éppen diót sajtolnak, 0:20-tól érdekes.

További információk

Tömeg 200 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„BÉKEBELI ARANY TÖKMAGOLAJ 200 ML” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük