Leírás
GLUTÉNMENTES ÉS LAKTÓZMENTES TERMÉK
Összetevők: kukoricakeményítő, rizsliszt, 4% hajdina liszt, cukor, 3% teljes kiőrlésű hajdinaliszt, növényi rost (psyllium), só, sűrítőanyag: guargumi és xantángumi.
Tápanyagtartalom | 100 gr-ban | Egy csomagban (1000 gr) |
Energiatartalom Kj | 1495 kj | 14950 kj |
Energiatartalom kcal | 352 kcal | 3520 kcal |
Zsír | 0,6 gr | 6 gr |
ebből telített zsírsav | 0,2 gr | 2 gr |
Szénhidrát | 83 gr | 830 gr |
Ebből cukrok | 3,6 gr | 36 gr |
Rost | 3 gr | 30 gr |
Fehérje | 2,2 gr | 22 gr |
Só | 1,9 gr | 19 gr |
Nyomokban mustárt, szóját és szezámot tartalmazhat.
Pizza elkészítése: 15 perc +1,5 óra
Hozzávalók 270 gr tésztához vagy 3 pizzához: 150 gr Mix per Pizza Nutrifree keverék, 120 gr langyos víz, 3 gr szárított sörélesztő, 3 gr extra szűz olívaolaj.
Elkészítés: Egy tálban keverjük össze a Mix per Pizza keveréket az élesztővel, adjuk hozzá fokozatosan a vizet és gyúrjuk össze. Adjuk hozzá az olajat, és dolgozzuk össze 10 percig. Egy letakart tálban kelesszük másfél óráig. Borítsuk ki a tálból a tésztát, formáljunk belőle 3 labdát és sodrófával nyújtsuk a gyúródeszkán, amíg egy kb. 2 mm vastag, kerek lapot nem kapunk. Melegítsük elő a sütőt 250 fokra, statikus üzemmódban, és tegyük a sütőbe az első pizza alapot 1-2 percre. Vegyük ki a pizza alapot a sütőből, tegyük rá a feltéteket, és süssük további 1-2 percig ugyanazon a hőfokon. Ismételjük meg a műveletet a másik két pizza alappal is.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.