Leírás
Füstszínű, középhosszú leveleit leöntve egy selymes főzetet kapunk, a korty közepén friss gyümölcsös – talán meggyes – ízekkel. A ceyloni teák közül egy gyengébb, alacsonyabb koffeintartalmú fajta, akár délutáni teánk is lehet.
A legtisztább, legkönnyebb teákat termelő magasföldi Nuwara Eliya tartományból származó szállítmány. A magas frekvenciákon érződő fanyar keserűséget és erősséget bársonyosan fűszeres aroma és enyhe karamelles íz egészíti ki.
A fekete tea egészében fermentált, a polifenoljai átalakultak (a színért felelős) tearubiginekké (ez az ízért felelős) és teaflavonoidokká. Az erősebb típusokat, pl az assami teák, tejjel és / vagy cukorral is ihatjuk, ám a selymesebb teákat, pl az első szedésből származó Darjeelinget, a maga természetességében célszerű megkóstolni, mielőtt bármit hozzáadnánk. A legismerebb fekete teákat Indiában és Srí Lankán készítik, de nagy népszerűségük miatt már Kínában is terjesztik.
Összetevők: Ceylon Fekete tea, adalékanyag mentes







marton07 (megerősített tulajdonos) –
Nagy finom ,zamatos tea.