Leírás
Speciálisan gluténérzékenyek számára készült termék. Élelmi rostban gazdag.
Bár a hot dog-nál kevés amerikaibb ételt lehet elképzelni, a hot dog bölcsője alighanem Bécs vagy Frankfurt városában keresendő. A hozzávalók története pedig az ókorig nyúlik vissza.
Ám az, hogy ki tette a húst először zsömlébe, már megoszlanak a vélemények. Bécsben úgy tartják, hogy az Osztrák-Magyar Monarchiából Chicagóba emigrált Emil Reichel és Samuel Ladany (azaz Ladányi Sámuel) voltak az értelmi szerzők.
A két férfi az 1893-as Világkiállításon mutatták be kreációjukat, ahol akkora sikert arattak, hogy később saját húsfeldolgozó üzemet nyitottak, ami a mai napig működik Vienna Beef Company néven.
Nos ezek után hot dog-ra fel, otthon is, gluténmentesen!
Összetevők: kukoricakeményítő, víz, cukor, napraforgóolaj, rizsliszt, adalékok: hidroxi-propilmrtilcellulóz; élesztő, emulgeálószer: zsírsavak mono- és digliceridjei; psyllium rostok, SZÓJAfehérje, só, térfogatnövelőszer: dinátrium-difoszfát, nátrium-bikarbonát; aromák.
Tápanyagtartalom | 100 gr-ban | Egy adagban (130 gr) |
Energiatartalom Kj | 1154 kj | 1500,2 kj |
Energiatartalom kcal | 274 kcal | 356,2 kcal |
Zsír | 6,2 gr | 8,06 gr |
ebből telített zsírsav | 0,9 gr | 1,17 gr |
Szénhidrát | 51 gr | 66,3 gr |
Ebből cukrok | 9,7 gr | 12,61 gr |
Rost | 2,5 gr | 3,25 gr |
Fehérje | 2,2 gr | 2,86 gr |
Só | 1,3 gr | 1,69 gr |
Allergének: SZÓJA és a belőle készült termékek. Nyomokban LUPINT, SZEZÁMOT és MUSTÁRT tartalmazhat.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.