Leírás
“
ÖSSZETÉTEL:
sörélesztő (Saccharomyces cerevisiae), emulgeálószer: E491
Felbontás után hűtőben tárolva 30 napon belül felhasználandó.
Rengeteg az egészségünkre jótékony hatással bíró vitaminokat, zsírsavakat tartalmaz. Tele van B1 vitaminnal (tiamin), B2 vitaminnal (riboflavin), B3 vitaminnal (niacin), B5 vitaminnal (pantoténsav), B6 vitaminnal (piridoxin), B7 vitaminnal (biotin), B9 vitaminnal (folsav). Ezek a vitaminok köztudottan bőr-, haj- és körömápoló hatásúak. Vegánoknak ajánlott a fogyasztása, mert náluk előfordulhat B12 vitaminhiány, az pedig fáradékonyságot, gyengeséget okoz. Probiotikumnak számít, emésztés elősegítő. Gluténmentes.
Felhasználási javaslat:
Pizzatészta készítésére: 500 g liszthez 2 gram 5 Stagioni száraz sörélesztőt kell keverni, majd 12 órán át kell hagyni kelni. Így lesz a pizzatészta könnyű, ropogós, könnyen emészthető. A kelesztést ne siesd el, mert ez az Olasz Pizza titka. A gyors kelesztésnél túl sok élesztő marad a tésztában, ami idegesítő hasi teltséget, duzzadást okoz. Egyéb kenyerek sütésére használjunk 0,1 – 2% szárított sörélesztőt a liszthez viszonyítva.
100 g sörélesztő elegendő 50 kg pizzaliszt vagy kenyér elkészítéséhez.
“
Értékelések
Még nincsenek értékelések.